Hypocriete Frans Timmermans pretendeert opeens tegen EU-lidmaatschap Albanië te zijn. Maar het is juist mogelijk door HEM

Geen categorieapr 25 2018, 14:00
Altijd leuk die toneelstukjes voor de bühne.
In Brussel is er een nieuwe theatervoorstelling gaande. Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en Eurocommissaris Federica Mogherini willen dat de onderhandelingen over toetreding van Albanië en Macedonië tot de Europese Unie officieel beginnen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Iedereen erbij!
Maar, zegt Timmermans in een interview met de NOS, daar denkt hij toch een beetje anders over. Toetreding van die twee landen tot de EU is wat hem betreft een zaak van "de lange, héél lange adem." Zoiets kan zomaar niet even, en zeker niet op de termijn die Juncker voor ogen heeft (in 2025).
"Er worden nergens deadlines genoemd," zegt Timmermans. "Er is alleen gezegd dat als ze doorgaan zoals ze in het verleden hebben gedaan, het mogelijk kan zijn dat we tegen 2025 een moment bereiken waarop ze er klaar voor zijn." Maar dat is wat hem betreft geen richtlijn. Hij wil niet eens nadenken over een mogelijke datum van toetreding. Laat ze eerst maar aan alle voorwaarden voldoen, dan kijken we daarna weer verder.
Hartstikke leuk, ware het niet dat meneer ons één grote toneelvoorstelling voorschotelt. Het is blijkbaar zijn taak om in deze zaak de mening van Nederland en Duitsland te verkondigen, om regeringen en met name kiezers tevreden te houden. Helaas trappen wij daar niet in. Het was namelijk Timmermans die met alle macht Albanië als kandidaat-lidstaat wilde vlak voordat hij naar de Europese Commissie vertrok. Door zijn inzet werd Albanië kandidaat-lid terwijl het toen niet aan de voorwaarden voldeed.
Nu beweert hij opeens spijt te hebben en vindt hij dat Albanië geen lid meer moet worden -- tenminste, nog lang niet.
Welja.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten