Iedereen verdient een tweede kans

Geen categorieapr 16 2011, 15:15
Gerda Dijksman, de voormalige districtschef van de politie in Zuidwest-Drenthe die door een dom bericht te twitteren haar baan verloor, heeft een nieuwe functie gekregen. Ditmaal bij de politie Fryslan.
Ze gaat daar volgende week aan de slag als 'proceseigenaar intake en noodhulp'.
U zult wel denken: wat houdt dat nou weer in? Goede vraag. Helaas weet de politiewoordvoerder het antwoord (ook) niet.
U zult zich vast herinneren dat Dijksman eerder in opspraak raakte nadat ze een suggestief bericht op Twitter plaatste over de dood van twee personen in Meppel. Volgens haar zou het "vast om huisgeweld" zijn gegaan.
Daar bleek dus niets van te kloppen. Het tweetal kwam namelijk door koolmonoxidevergifiting om het leven.
Het was een grote - nee, een onvergeeflijke - fout. Zeker voor een districtchef. Haar superieuren waren het daar blijkbaar mee eens. Korte tijd later kon Dijksman met permanent verlof.
Nou ja, permanent... Tijdelijk. Vanaf volgende week mag ze namelijk aan de slag in Friesland. Dit waarschijnlijk onder het motto: iedereen verdient een tweede kans.
Hoewel dat een zeer prijzenswaardige houding is in iemands privéleven is het iets minder plezant dat de politie hier ook zo mee omgaat. Dijksman heeft zichzelf door haar uitspatting gediskwalificeerd voor wat voor hoge(re) functie dan ook. Als ze zo graag voor de politie blijft werken moet ze maar dienst doen als wijkagent.
Daar komt bij dat dit niet haar tweede, maar derde kans is. Vorig jaar kwam ze al in de problemen doordat ze de PVV "fascistisch" had genoemd. Zo'n uitspraak (óók al op Twitter gedaan) had al reden moeten zijn om haar aan de kant te zetten. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten