Ik ben een racist

Geen categoriedec 05 2013, 12:49
althans, volgens mensen die menen slachtoffer te zijn van racisme. Niet alleen ik ben het, ook mijn ouders, grootouders, mijn zus, haar man en kinderen, zelfs de kinderen die ik nog niet heb. Allemaal racisten.
Laten we er eens vanuit gaan dat de slachtoffers gelijk hebben, wat betekent dat? Dat betekent dat we (ja, ik ben een blanke) er niets aan kunnen doen, omdat we racist 'van nature' zijn. Wanneer geen enkele blanke Nederlander (of gewoon alleen maar blanke) de mogelijkheid heeft zelf te beslissen of hij racist is of niet, dan valt er verder weinig aan te doen. Op zo'n moment rest ons (ja, ik ben blank) niets dan blindheid voor racisme omdat het een vanzelfsprekend deel is van onze psyche.
Het corrigeren of zelfs maar veroordelen van blank racisme wordt daarmee onmogelijk. Je kunt als zwarte, Aziaat of Arabier tegen een blanke aanpraten wat je wilt maar de woordenstroom zal langs hem heen glijden als water om een rots.
Wat nu als blanken wel racisten zijn maar niet vanwege een specifieke, genetische afwijking (een racisme-gen) maar vanwege een aangeboren domheid en ongevoeligheid m.b.t. het thema? Op dat moment blijkt er van een wel zeer specifieke, aangeboren domheid sprake, namelijk uitsluitend op het gebied van het kwalitatief onderscheiden van rassen. Dat blanken in het algemeen dommer zijn dan zwarten, Arabieren of Aziaten kun je mijns inziens namelijk onmogelijk volhouden (alhoewel er hier en daar sprake is van onderzoek dat uitwijst dat Aziaten wel érg intelligent kunnen zijn). Zie de toekenningen van Nobelprijzen, het aantal vooraanstaande wetenschappers dat blank is, et cetera. In ieder geval valt daaruit af te leiden dat er sowieso intelligente blanken zijn, waarmee de domheid waar het racisme betreft alleen maar geïsoleerd kan bestaan.
Blanken op die domheid aanspreken heeft ook hier geen zin. Juist omdat we (ja, ik ben blank) in het algemeen best intelligent zijn en slechts op het gebied van het kwalitatief onderscheiden van rassen dom, is ook hier sprake van een deficit waarvan we ons onmogelijk bewust kunnen zijn. Ook hier lijkt erover praten op water langs rotsen.
Wat nu als blanken racisten zijn, niet omdat er sprake is van een racisme-gen of aangeboren domheid maar dat we nu eenmaal racist willen zijn. Dat blanken die eigenschap nu eenmaal .... Nu ja, ook hier eindigen we met water en rots.
Wat dit thema aanzienlijk compliceert is de omstandigheid dat veel zwarten (en Aziaten en Arabieren) niet volledig raszuiver zijn, met andere woorden dat veel 'zwarten' bijvoorbeeld, ergens in hun stamboom een of meerdere blanke (of Aziatische, of Arabische) voorouders hebben. Zelfs wanneer één van de bovenstaande theorieën waar is, dan draagt de gemiddelde 'zwarte' eveneens een deel van dat aangeboren racisme/die domheid/dat willen in zich. Is de blanke mens sowieso 100% racist, dan is een 'zwarte' dat misschien maar voor 10%, of 2, maar misschien ook wel 70%. Omgekeerd is het dan ook aannemelijk dat veel 'blanken' niet raszuiver zijn en daarom niet 100% racist kunnen zijn. Deze problematiek hier aankaarten zou echter leiden tot een boekwerk in plaats van een kort schrijven!
Is het, om het thema zuiver te houden, niet juist van enorm belang dat wanneer de stelling - blanken zijn racisten - geponeerd wordt, te onderzoeken in hoeverre de verdediger van deze stelling (wanneer dat bijvoorbeeld een 'zwarte' betreft) niet te 'blank' is? In dat geval zou het de geloofwaardigheid van het geponeerde namelijk kunnen schaden omdat de verdediger ervan zelf deels blank is en dus neigt naar racisme.
De volgende vraag is dan natuurlijk wie dat onderzoek moet gaan leiden. Laat het over aan een blanke en zijn aangeboren racisme zal hem ertoe dwingen met de uitslag te knoeien. Laat het doen door een 'zwarte' en we kunnen nog steeds niet rekenen op een 100% objectieve uitslag.
Voor zo'n onderzoek moet derhalve op zoek gegaan naar een 100% zwarte wetenschapper, gespecialiseerd in de genetica. Waarmee het volgende probleem zich aandient: wie gaat er op zoek!? Vandaar deze
Checklist bij het duiden van (latent) racisme
Neem bij confrontatie met de stelling 'blanken zijn racisten' de volgende twee punten in acht:
Wie poneert de stelling
De verdediger van de stelling kan deels zelf racist zijn. Pas dus op met het direct aannemen van deze of gelijkwaardige thesen! Onderzocht moet of de verdediger ervan niet zelf deels blank is en dus naar racisme neigt. Is de uitslag positief dan moet vervolgens onderzocht op welke etnische groep dat latent racisme zich richt en of het de verdediger tot pleger dan wel slachtoffer van rascisme heeft gemaakt, maakt of zal maken.
Tegen wie is de stelling precies gericht
De slachtoffers van deze stelling kunnen zelf deels tot de oorspronkelijke slachtoffers/verdedigers ervan behoren. Pas dus op wie u van racisme beschuldigt! Onderzocht moet of dit het geval is. Is de uitslag positief dan moet vervolgens onderzocht in hoeverre slachtoffers slachtoffer of pleger van hun eigen racisme, dan wel van het racisme van derden zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten