Indonesische studenten verzetten zich tegen Greenpeace

Geen categorieapr 28 2012, 21:00
Ze hebben hun buik vol van de Groene Bemoeial.
Indonesische studenten hebben genoeg van de bemoeienis van Greenpeace. Zoals u onderhand ongetwijfeld weet voeren de Gaia-aanbidders te pas en te onpas campagne tegen beleid dat ervoor zorgt dat de welvaart toeneemt in dit Aziatische land.
Dat is natuurlijk bijzonder vervelend als je je het lot aantrekt van Indonesië, maar daar komt nog eens bij dat Greenpeace waarschijnlijk in strijd met de Indonesische wet handelt. Ziet u, het is voor NGO's illegaal om geld van buitenlandse groepen of individuen aan te nemen, en dat vervolgens uit te geven in Indonesië.
Daarom hebben de studenten aangifte gedaan (klik hier voor een vertaling van Google Translate) tegen Greenpeace. Zij eisen een onderzoek naar de inkomsten en uitgaven van deze organisatie. Als Greenpeace inderdaad geld aanneemt van buitenlanders, mag zij niet meer opereren in Indonesië en kan ze dus het land worden uitgezet. Dat zou natuurlijk een behoorlijke tegenvaller zijn voor de milieuactivisten.
Als je de zaak even rustig bekijkt kun je niet anders dan concluderen dat de studenten sterk staan. Na de aangifte heeft Greenpeace namelijk gezegd dat zij jaarlijks 27 miljard roepie aan donaties krijgt van Indonesiërs. Volgens haar belastingaangifte is dat echter niet juist: in 2009 ontving men volgens deze aangifte slechts 6,5 miljard roepie, in 2010 10,2 miljard.
Als deze cijfers kloppen heeft het er alle schijn van dat Greenpeace óf minder geld ontvangen heeft dan men stelt, of dat men meer geld gekregen heeft dan ze hebben aangegeven bij de Indonesische belastingdienst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten