InHolland fraudeert er lekker op los

Geen categoriejun 10 2011, 17:45
Fraude. F-r-a-u-d-e. Het is het eerste begrip dat studenten scholieren aan InHolland wordt bijgebracht.
En dan bedoel ik niet op een puur theoretische manier.
Het is dan ook een HBO, natuurlijk; gericht op de praktijk.

De top van Hogeschool Inholland heeft tussen 2006 en 2011 bijna 900.000 euro onrechtmatig gedeclareerd. Het geld was voor onderwijs bedoeld, maar werd besteed aan extra salaris, vergoedingen en leaseauto’s. Dat staat in het rapport ‘Belonen, besturen en toezicht bij Hogeschool Inholland’ van de Inspectie van het Onderwijs.

Zo kreeg bijvoorbeeld één bestuurder in 2007 een extra salarisbetaling van 43.000 euro. Gratis en voor niets. Best een leuk bedrag, nietwaar? Ik zou er voor tekenen.*
En dat is niet alles. Nee, blijkbaar hebben onze groot-bestuurders ook behoefte aan de beste chauffeurs van Nederland. En ja, dat kost nu eenmaal behoorlijk wat (inhuur chauffeurs: totaal 60.000 euro afgeschreven).

Verder kreeg een bestuurslid 19.000 euro voor de jaarlijkse ov-kaart en werden voor duizenden euro’s aan accessoires van leaseauto’s aangeschaft. Vooral de voormalige bestuursvoorzitter Jos Elbers en vicevoorzitter Lein Labruyère worden beschuldigd van de onrechtmatige betalingen. Ook de Raad van Toezicht bleef volgens het rapport in gebreke. De declaraties werden namelijk goedgekeurd door de Raad.

Ik vind al deze kritiek maar flauw. Och, och, wat is het toch gemakkelijk om deze hardwerkende bestuurders aan de schandpaal te nagelen. Daar is geen enkele creativiteit voor vereist.
Lekker makkelijk hoor jongens, deze wereldverbeteraars zo te kijk zetten.
Jammer, ongelooflijk jammer, dat we in een dergelijke soundbite-maatschappij leven.
* Wat mij bij het volgende punt brengt: als ik het goed begrijp is men bij InHolland op zoek naar nieuwe bestuurders. Hierbij wil ik me graag aanmelden. Ik neem genoegen met een jaarsalaris van 150.000 euro, en een niet-prestatiegebonden bonus van 40.000. Ik zal me dan zeker 12 uur per week inzetten voor de school. Als dat geen verbetering is ten opzichte van het volk dat InHolland op dit moment bestuurt weet ik het ook niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten