Instituut Clingendael: 'Ja, dat imagoschadeverhaal? Allemaal onzin'

Geen categoriesep 15 2010, 10:15
Wij zeggen het natuurlijk al langer met z'n allen, maar het is leuk als 'experts' onze woorden nog eens bevestigen. Arnout Mijs en Adriaan Schout van Instituut Clingendael zeggen dat linkse partijen op kunnen houden zich zorgen te maken over mogelijke imagoschade als DDS-I er komt. Wilders mag dan af en toe wel wat provocerende uitspraken doen, maar daar zal de rest van de wereld over 't algemeen schouderophalend op reageren. Misschien dat er een paar Arabieren Nederland zullen "boycotten", maar daar blijft het dan wel bij.
Soms herinneren GroenLinksers, D'66'ers en PvdA'ers ons aan de reactie van met name 'Europa' op de opkomst van de FPÖ in Oostenrijk. Was er toen niet zoveel te doen over 't electorale succes van Jörg Heider en de zijnen? Ja, maar zijn Wilders en Heider werkelijk met elkaar te vergelijken? Plus, ook Europa is onderhand gewend aan partijen die niets ophebben met de politieke correctheid. Ten slotte heeft Oostenrijk maar bar weinig gemerkt van wat voor sancties dan ook.
"Ook Oostenrijk, met zijn FPÖ, heeft economisch weinig gemerkt van sancties. In het afgelopen decennium is zowel de economie als de export van Oostenrijk sterk gegroeid", aldus Mijs en Schout. Hun conclusie: "Eventueel komt het tot boycot-achtige oproepen vanuit de Arabische wereld, zoals Denemarken overkwam,' besluiten Mijs en Schout, 'maar er is gewoon geen grote reden tot zorg".
Wéér een talking point van links Nederland onderuit gehaald door, welnu, de feiten.
Socialisten kunnen wel ophouden, dat kabinet komt er gewoon, en als ze effectief oppositie willen voeren moeten ze zich richten op het beleid van DDS-I, niet op allerlei ingebeelde problemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten