Internetmemen

Geen categoriedec 05 2013, 9:00
Het begrip ‘planking’ kennen we al een tijdje (je laat je fotograferen terwijl je op een vreemde locatie op je buik – zo stijf als een plank – ligt). Nog steeds werkt deze internetmeme aardig op mijn lachspieren.
Een van de laatste internetmemen is ‘boekfacen’: Je maakt een portret van jezelf waarop je – op de plek van je hoofd – een boekomslag met daarop een portret houdt, die naadloos overgaat in de contouren van je bovenlichaam. Dit woord is overigens door de Van Dale genomineerd om woord van het jaar te worden.
De grappigste internetmeme van de laatste tijd vind ik toch wel ‘catbearding’. Dit houdt in dat men zichzelf laat fotograferen of filmen terwijl men een kat voor zijn of haar gezicht houdt zodat het lijkt of men een kattenbaard heeft. Hysterisch grappige plaatjes levert dit op.
Ik heb er zelf ook een bedacht: Kaaskoppen; Je doet ‘iets’ met je gezicht met kaas naar eigen creatief inzicht. Van plakken kaas op je voorhoofd, geraspte kaas onder je neus, tot met je bek in een bak kaasfondue hangen. En daar maak je dan een portret van.
...Niet leuk? Oké, misschien moet ik het bij andere creatieve uitingen houden...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten