IP-nummers komen in handen van Big Brother Sony

Geen categoriemrt 07 2011, 15:30
Het gaat Sony voor de wind in de rechtszaak tegen George Hotz, (waarschijnlijk) de man achter de zogenaamde 'jailbreak' for the PlayStation 3.
De rechter heeft namelijk bevolen dat Holtzs provider Bluehost alle ip-adressen van bezoekers van Hotzs website tussen januari 2009 en het heden openbaar maken voor Sony.
Jailbreak stelt gebruikers in staat de beveiliging van de PlayStation te omzeilen en eigen software te installeren. Daarnaast kunnen gamers illegale versies van games downloaden en die zonder problemen spelen. En laat dat nou net niet Sonys bedoeling zijn; met games verdient dit bedrijf namelijk grof geld.
Bluehost is niet de enige die dit soort gegevens moet vrijgeven. Datzelfde geldt voor Google en Twitter.
Lekker dus, als je enigszins op je privacy gesteld bent.
Sony wilde deze gegevens in handen krijgen omdat het graag wil dat de rechtszaak plaatsvindt in California, in plaats van New Jersey waar Holtz woont. Als bewezen kan worden dat de meeste bezoekers van Holtzs website uit California komen kon Sony hier weleens in slagen.
Hoe je het ook wendt of keert, dit is alles behalve goed nieuws voor mensen die gesteld zijn op hun privacy. Daarnaast houdt de rechter er blijkbaar geen rekening mee dat een bezoeker van Holtzs website zijn jailbreaker helemaal niet per sé heeft gedownload.
Het is prima mooi dat de rechter dit soort illegale zaken niet ziet zitten, maar ik vraag me af of we er blij mee moeten zijn dat dit soort informatie in handen komt van bedrijven. Worden gebruikers straks ook aangeklaagd?
Big Brother is watching you. Niet de staat, maar bedrijven zoals Sony.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten