Iraanse mensenrechtenactivist is vrij

Geen categoriesep 05 2014, 11:18
Welkom in Nederland.
De 'Maastrichtse' Iraanse mensenrechtenactivist Abdullah Al Mansouri is terug in Nederland. De Iraanse autoriteiten lieten hem na een gevangenschap van 8 jaar vrij. Dit o.a. omdat Nederlandse politici en (met name) Amnesty International zich voor hem hadden ingezet.

Hij noemt zijn vrijlating in een verklaring ‘een wonder en een nieuw begin’. In een verklaring die dichtbij.nl online heeft gezet spreekt de mensenrechtenactivist nu zijn dank uit voor de steun die hij tijdens zijn gevangenschap heeft gekregen. Hij is vooral Amnesty dankbaar, omdat de organisatie ‘alles heeft gedaan wat in haar macht lag’ om aandacht voor zijn situatie te vragen.

Al Mansouri was tot 1987 luitenant-kolonel in het Iraanse leger. Helaas werd hij ter dood veroordeeld omdat hij Iraanse vluchtelingen in Syrië probeerde te helpen - dat waren dus Iraniërs die het regime van Khomeini waren ontvlucht. Al Mansouri wist gelukkig te ontkomen en kreeg politiek asiel in Nederland, waar hij Midden-Oostenspecialist werd bij Amnesty International.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten