ISIS blijft overeind na luchtaanvallen

Geen categorienov 29 2014, 8:00
De moslimterroristen zijn nog altijd niet verzwakt.
De genocidale barbaren van de islamitische terreurorganisatie ISIS hebben het prima naar hun zin in Syrië en Irak. Ze doen alles waar ze lekker zelf zin in hebben, zoals het houden en doorverkopen van seksslaven en het uitmoorden van complete volkeren.
De hele wereld kijkt toe en doets niets. Oké, er worden luchtaanvallen uitgevoerd, en er lopen enkele special forces rond, maar dat is het dan ook wel.
Logisch dus dat ISIS nog even sterk is als een paar maanden geleden. Volgens Syrië hebben de luchtaanvallen van president Barack Obama niets uitgehaald wat betreft de sterkte van het terreurleger van ISIS.
De Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Walid Muallem, zegt dat de aanvallen niet genoeg zijn. "Alles wijst erop dat [ISIS], na twee maanden van luchtaanvallen door de coalitie, niet zwakker is geworden."
Muallem vindt dat Turkije de grenzen moet sluiten voor jihadi's die vanuit dat land de grens overkomen naar Syrië:

"If the [UN] security council and Washington do not force Turkey to control its borders then all of this action will not eliminate [Isis]," Moualem said, referring to foreign jihadists who have crossed into Syria from Turkey.

Iedere bij een luchtaanval omgekomen jihadi wordt vrijwel instant vervangen voor nieuwe jihadi's, die vaak via Turkije de ISIS-gebieden intrekken. Het is dweilen met de kraan open. De Turks-Syrische grenzen moeten potdicht zitten, maar ze staan wagenwijd open.
De Syrische overheid zegt bovendien bereid te zijn mee te vechten tegen ISIS, maar de Verenigde Staten weigert - terecht - samen te werken met de Syrische president Bashar al-Assad.
Een intensivering van de aanpak is broodnodig. Dat ISIS nog steeds niet is verzwakt - en misschien zelfs wel sterker is geworden door de stroom van steeds weer nieuwe jihadi's uit de rest van de wereld, waaronder Nederland - is zorgelijk.
Luchtaanvallen op militaire doelen zijn simpelweg niet genoeg om het ultieme kwaad van de aarde weg te vagen. Waarschijnlijk is het enige dat het arme volk in Syrië en Irak kan doen wachten; wachten op het einde van de laatste termijn van de slapste Amerikaanse president in decennia.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten