ISIS wordt onder vuur genomen door guerrilla-legertje

Geen categorieokt 17 2014, 16:00
De terroristen worden één voor één uitgeschakeld.
Ach wat sneu zeg! De arme jongens massamoordenaars van ISIS zijn opeens opgejaagd wild. Niet omdat de Verenigde Staten af en toe een bommetje op hun hoofd gooien, maar omdat strijdlustige Syriërs speciale commando-eenheden hebben opgezet die de islamitische radicalen in de rug aanvallen.
Het Belgische HLN legt uit:

De belangrijkste doelstelling van de 'White Shroud' (Witte Lijkwades, n.v.d.r.) is om de brutaliteit van IS te counteren door angst te zaaien binnen hun rangen. De guerrilla-strijders hebben naar eigen zeggen al meer dan honderd terroristen van IS gedood in de Syrische provincie Deir al-Zor. 

"Tachtig procent van de guerrillastrijders hadden voor de komst van IS niet eens de wapens opgenomen", aldus leider Abu Aboud," van White Shroud. "Wij hebben hen getraind en ze zijn lid geworden van de beweging om onder de brutale onderdrukking van IS uit te komen."
De strategie van White Shroud is simpel, maar dodelijk effectief: de groep strijders wordt opgedeeld in kleine guerrilla-eenheden van vier. Iedere keer dat ze een ISIS-terrorist in zijn eentje zien proberen ze hem te ontvoeren, om hem even later te doden. Op die manier kunnen ze natuurlijk niet alle ISIS-leden vermoorden, maar ze zorgen wel voor angst in ISIS-gelederen. Zo is het Abu Aboud opgevallen dat de terroristen niet langer alleen over straat gaan; ze zorgen er altijd voor dat ze een paar vrienden/collega-genocideplegers bij zich hebben.
Fantastisch natuurlijk dat er zo'n White Shroud is, maar het nieuws wordt zo mogelijk nog mooier: White Shroud is namelijk niet de enige guerrillabeweging in door ISIS-bezet gebied. Twee andere belangrijke en efficiënte groepen zijn 'De Brigade van de Engel des Doods' en de 'Spookbrigade.' Ook zij proberen ISIS-slachters één voor éen uit te schakelen.
Er is op het moment niet veel bekend over de ideologie van deze groeperingen, maar we kunnen er voorlopig wel vanuit gaan dat ze in ieder tijdelijke bondgenoten van het westen zijn. Als ze middelen nodig hebben om ISIS te bestrijden moeten ze die ontvangen. Dan kunnen we daarna wel weer in actie komen als blijkt dat zij ook niet bepaald fris zijn.
Volg Michael op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten