Israël afwachtend in investeren kernwapens

Geen categoriejun 07 2011, 9:31
De kans is klein dat de grootmachten in de wereld in de nabije toekomst afstand doen van hun kernwapens.
Dat komt naar voren uit een dinsdag gepubliceerd rapport van het Zweedse instituut Sipri. De onderzoekers zien acht kernmachten: de Verenigde Staten, Rusland, China, Israël, India, Pakistan, Groot-Brittannië en Frankrijk. Die hebben samen 20.500 kernkoppen. Rusland is met 11.000 kernkoppen het best bewapend.
Washington, Moskou, Londen, Peking en Parijs ,,gebruiken nieuwe kernwapensystemen of hebben aangegeven dat te willen doen’’, stelt Sipri.
Tussen India en Pakistan woedt volgens de onderzoekers een nucleaire wapenwedloop.
Israël volgens de onderzoekers vooral afwacht wat aartsvijand Iran doet. ,,Het lijkt onwaarschijnlijk dat er in de nabije toekomst een echte nucleaire ontwapening zal komen'''', aldus Sipri-directeur Daniel Nord, aldus het ANP
Andere landen zijn niet zo dom als Nederland om complete wapensystemen maar even op de schop te doen, omdat het geldtechnisch even niet uitkomt. Andere landen hebben iets waar het Nederland aan ontbreekt: visie,
De VS, Rusland, China, het VK en Frankrijk zullen kernwapens blijven behouden. India en Pakistan zijn waanzinnig naar kernwapens en daar zou de wereld zich op moeten richten.
Israël doet dus niet zoveel met het investeren in nieuwe kernwapens. Het wacht af wat Iran gaat doen. Wil de wereld dus dat er geen kernwapenwedloop in de regio ontstaat dan is het dus noodzaak dat Iran wordt aangepakt en niet Israël dat deze wapens, mogelijkerwijs, bezit maar er nog nooit mee gedreigd heeft, of zelfs genoemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten