Israel steeds meer geisoleerd

Geen categoriesep 12 2011, 9:30
Ik weet wat u denkt: 'Dus?'
Het zijn immers maar die Arabieren, die Israel het licht in de ogen niet gunnen. Deze lui willen dat de joodse natie-staat ophoudt te bestaan. Nogal wiedes dat Israel dus alleen staat.
Nou, misschien. Maar dat was niet altijd het geval. Egypte en Turkije hadden beide een relatief goede band met Jeruzalem. Dat is op dit moment wel eventjes anders:

‘In een week tijd is Israël twee vrienden kwijt: Egypte en Turkije. En ze staan voor een diplomatieke tsunami met de Palestijnen,’ zegt een Europese afgezant in Jeruzalem, die anoniem wil blijven.

‘Ik zou nerveus worden als ik een Israëlische diplomaat was.’

Ik ben geen Israelische diplomaat, maar wel een vriend van dit land. En ik begin me onderhand grote zorgen te maken. Principes zijn hartstikke leuk en aardig - en gelijk hebben is dat ook, maar wat telt zijn resultaten. Helaas heeft Israel wat dat betreft een buitengewoon slecht jaar: in plaats van meer, heeft Jeruzalem minder vrienden en bondgenoten. 
Het zal hardliners (en ik ben er normaal zelf eigenlijk een) ontgaan, maar Israel ligt in... het Midden-Oosten. Een Midden-Oosters land dat geisoleerd is in de regio heeft een probleem - zo niet politiek en militair, dan in ieder geval economisch.
Foto: Photobucket, door glasscottage.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten