James Holmes moet de doodstraf krijgen

Geen categoriejul 31 2012, 9:00
12 keer moord met voorbedachten rade.
De Amerikaanse aanklager heeft gisteren laten weten dat James Holmes, de schutter van Aurora, aangeklaagd wordt voor 12 moorden met voorbedachten rade, en 116 pogingen tot moord.
Elsevier legt uit dat het OM in principe de doodstraf kan eisen, maar:

Mocht Holmes worden veroordeeld tot de doodstraf, is de kans klein dat hij ooit zal worden terechtgesteld. Executies in Colorado liggen al jaren stil vanwege lopende rechtszaken tegen de procedure. De afgelopen 35 jaar is in Colorado slechts één keer de doodstraf uitgevoerd.

Als je de doodstraf dan hebt, dan lijkt me dit een uitstekend voorbeeld om die straf te implementeren. Holmes' misdaad is zo vreselijk, daar kun je als samenleving alleen maar mee omgaan door hem definitief uit te schakelen: hopelijk schrikt dit andere malloten af, en als dat niet zo is betekent het in ieder geval dat hij geen moorden meer kan plegen.
Voor u roept: dat kan toch ook door hem levenslang vast te zetten? Misschien, maar vindt u nou echt dat de Amerikaanse belastingbetaler Holmes de rest van zijn leven moet onderhouden? Hij is nog jong, hij kan zomaar 60 of zelfs 70 jaar meegaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten