"Je bent moslim of je bent het niet"

Geen categoriejun 03 2013, 19:00
Onzinnig.
Wat een onzinnig verhaal in de Volkskrant van ene Hasan Kucuk zeg.

Wij distantiëren ons van termen als 'orthodoxe', 'liberale' of 'gematigde' moslims. Deze termen zijn bedacht door niet-moslims. Je bent moslim of je bent het niet. Je kunt ook niet 'een beetje' in Allah geloven.

Zo'n man moet maar helemaal niets meer over de Islam en moslims zeggen. Er zijn verschillende soorten moslims, met een verschillende visie / interpretatie op / van de Islam. Net zoals er christenen zijn die andere denkbeelden hebben (zie spirituele christenen, gnostici, orthodoxen, katholieken, gereformeerden, hervormden, etc.). De enige mensen die een dergelijke rijkdom aan interpretaties binnen de Islam ontkennen zijn radicale anti-Islam figuren én fundamentalistische moslims (en dan heb ik het met name over radicale soennieten). Ieder ander weet dat er een enorme verscheidenheid is, en dat bijv. aanhangers van spirituele stromingen, zoals soefis en ismailis, er heel andere denkbeelden op nahouden dan de Moslimbroeders.
Goed, die Kucuk kunnen we dus ook afschrijven als 'kenner'. Misschien dat we 'm alleen in de gaten moeten houden omdat hij een fundamentalist is die jonge moslims beïnvloedt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten