Je ziet het niet aan hem, maar deze jongen is stiekem een ware superheld

Geen categoriefeb 22 2016, 13:00
En andere kinderen moeten een voorbeeld aan hem nemen.
Toen de 7-jarige Isiah Britt hoorde dat inwoners van het Amerikaanse plaatsje Flint ernstig in de problemen zaten omdat hun water niet veilig is besloot hij om daar iets aan te doen.
De jongen uit groep 4 las het nieuws en vroeg zijn ouders naar updates. Al snel bleek dat kinderen van zijn leeftijd een enorm probleem hebben op school: grote bedrijven hebben weliswaar gratis flessen met schoon water opgestuurd naar Flint, maar de kinderen durven hun handen niet te wassen. Dit omdat ze bang zijn dat het kraanwater zo vervuild is dat ze er ziek van zullen worden.
En dus kwam de jonge Isiah in actie. In plaats van met zijn handen in zijn zakken te zitten besloot hij een GoFundMe-pagina op te zetten om geld in te zamelen voor leeftijdsgenoten uit het plaatsje. Zijn doel? $10.000 ophalen om zeep te kunnen kopen. En dan niet zomaar wat zeep, maar zeep van een goede kwaliteit; een zeep die alle bacteriën echt doodt.
Screen Shot 2016-02-22 at 11.05.54
Zijn actie kwam in het nieuws, en nu, slechts twee weken later heeft Isiah inderdaad al $10.000 opgehaald. Sterker nog, hij maakte onlangs bekend dat de eerste dozen met goede zeep verstuurd zijn.
Zo zie je maar weer dat je echt geen volwassen multimiljonair hoeft te zijn om anderen te helpen. Een beetje passie, energie en compassie is genoeg!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten