Jemen heeft buik vol van Nederlandse jihadisten

Geen categorieapr 30 2014, 13:59
Veel Nederlandse extremisten reizen af naar Jemen, waar ze (gelukkig) worden uitgeschakeld.
De wereld staat op zijn kop. Waar wij enkele jaren geleden nog steen en been klaagden dat we last hadden van extremistische moslims uit het Midden-Oosten, klagen Arabische landen nu juist dat ze last hebben van ónze wannabe terroristen.
Zo zegt de Jemenitische president Hadi vandaag dat 70 procent van de Al Qaeda strijders die zijn regime omver proberen te werpen uit het buitenland komen.  Volgens hem hebben de autoriteiten lichamen geborgen van extremisten uit Nederland, Frankrijk, Brazilië, Duitsland en Saoedi-Arabië. Dat ze uit S.A. komen valt natuurlijk te verwachten, maar zie de andere landen: dat zijn allemaal 'christelijke' landen, het meerendeel echt westers. 
Jemen heeft dit tuig begraven omdat de genoemde overheden de lichamen niet willen ophalen. Aan de ene kant is dat natuurlijk logisch, maar aan andere heeft Hadi een punt als hij dat enigszins vervelend vindt: het zijn immers hun staatsburgers, niet die van hem.
Minister Plasterk heeft eerder al toegegeven dat er Nederlandse jihadisten actief zijn in het Midden-Oosten en andere vooral islamitische landen. Zoals De Telegraaf uitlegt:

Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) schreef vorige maand al dat Nederlandse jongeren deelnemen aan de gewapende jihad in Jemen, Syrië, Egypte, Somalië en in het grensgebied van Afghanistan en Pakistan. Om hoeveel jongeren het gaat, meldde de minister niet. Wel schreef hij: „Zij doen kennis en gevechtservaring op en staan in contact met leden van lokale en regionale terroristische groeperingen.”

Het gevolg: de regimes van die landen beklagen zich er nu over dat ze te maken hebben met een vloedgolf van Nederlandse (en anderzins westerse) jihadisten.
Ik stel voor dat Hadi de tijd even neemt om westerse politiekcorrecte multikul-gelovigen even te bedanken voor hun waardevolle werk. Zonder hen had het nooit zo ver kunnen komen. Dat lijkt me wel een bedankje - of een andersoortige reactie - waard. U niet?
Hoe dan ook, er is natuurlijk maar één juiste manier om te reageren op dit soort nieuws: Jemen heel dankbaar zijn dat de gedode extremisten niet langer een gevaar vormen voor Nederland én de rest van de wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten