Jolande Sap geeft Pim Fortuyn een schop na

Geen categoriemei 06 2012, 15:00
GroenLinks kan het niet laten.
Ongelooflijk dat Sap niet bij zichzelf denkt: "Hey, het is nu tien jaar geleden dat Fortuyn werd vermoord door een lid van extreemlinks. Misschien dat ik een beetje op mijn woorden moet letten".

Mijn gevoelens daarover zijn gemengd. Ik vond het een enorme relnicht. Hij zorgde voor reuring en bracht politieke idealen weer terug in het debat. Dat was door de jaren Paars verdwenen. Onder politici bestond het gevoel: we moeten nog aan een paar dingetjes sleutelen, en dan wordt het helemaal perfect in dit land. Maar zo visionair was die man niet. Hij was een gevaarlijke opportunist, bereid de golf van maatschappelijk ongenoegen te gebruiken voor zijn eigen beperkte politieke idealen. Hij nam vrij laconiekjes het risico daarmee iets los te maken wat bijna niet meer te beheersen is. Ik vond dat volstrekt onverantwoordelijk. Als hij er niet geweest was, was er wel iemand anders opgestaan met dezelfde invloed. Je ziet hoe snel anderen dat kunstje herhaalden: eerst Rita Verdonk en nu Wilders. En die zijn toch heel anders dan Fortuyn.

Gevaarlijk? Fortuyn was gevaarlijk? Weet je wie gevaarlijk bleken te zijn, mevrouw Sap? Leden van radicaallinks. Denk aan Milieudefensie, maar ook salonfahige politici van de linkse partijen, die het vuurtje bewust opstookten en Fortuyn wegzetten als een monster.
Het is ongelooflijk dat deze vrouw zo'n grote mond durft op te zetten, dat ze totaal niet doorheeft dat de pijn in de samenleving nog lang niet geheeld is, en dat heel veel mensen vinden dat zij en de haren moreel verantwoordelijk zijn voor de dood van Pim. En zelfs nu hij dood is moeten ze hem nog beledigen en een schop nageven. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten