Jonge vrouw ziet oudere vrouw alleen eten. Ze gaat bij haar zitten en ze raken aan de praat

Geen categorieaug 15 2015, 16:00
Zie jij weleens een oudere man of vrouw in zijn of haar eentje eten? Wat doe je dan? Ga je erbij zitten of negeer je die persoon straal?
Brooke Oacha is anders dan de meeste anderen: toen zij een oudere vrouw in haar eentje zag eten in een eetgelegenheid besloot ze om toestemming te vragen om bij de vrouw te gaan zitten.
De vrouw, Delores, was bijzonder verrast. Natuurlijk, zei ze, kom erbij!
De twee raakten aan de praat. Brooke legt uit op haar Facebook-pagina:
"Ze [Delores] vertelde me dat ze de afgelopen tien jaar bij haar moeder woonde. Helaas is die onlangs overleden. Om het nog erger te maken werd haar tante [met wie ze blijkbaar een bijzonder goede relatie heeft] opgenomen in een verpleeghuis. Delores vindt het erg lastig om in haar eentje te leven."
Ze gaat verder:
"We bleven lange tijd met elkaar praatten en ze bedankte me een paar keer dat ik naar haar luisterde. Ze glimlachte de hele tijd - waardoor ik ook glimlachte en we het bijzonder gezellig hadden. Haar woorden van dankbaarheid betekenden net zoveel voor mij, als mijn bereidwilligheid om naar haar te luisteren voor haar."
De twee kenden elkaar dus totaal niet; het waren twee vreemden die zomaar besloten om iets met elkaar te eten. Een oudere vrouw en een jonge vrouw, met heel andere achtergronden en heel andere levens.
Delores en Brooke konden het zo goed met elkaar vinden dat ze hebben afgesproken om elke donderdag een hapje met elkaar te eten; op die manier is Delores in ieder geval één dag per week niet alleen.
Laat het een inspiratie zijn voor ons allemaal; ouderen - zeker eenzame ouderen - kunnen óók vrienden gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten