Jose Mourinho scheurt uit de bocht

Geen categorieaug 19 2011, 20:29
De trainer van Real Madrid, Jose Mourinho, heeft zichzelf en zijn club ongelooflijk te kijk gezet. Wat vindt u? Tijd voor Mourinho om op te stappen?
In het recente verleden heb ik Jose Mourinho verscheidene malen verdedigd. Hij wordt continu afgezeken in voetbalprogramma's en -magazines. Hij zou niet sportief, er rare tactieken op na houden en anti-voetbal zijn.
Het zal wel, was mijn reactie altijd. Mourinho is een succescoach, een man die niet alleen weet hoe je kunt winnen, maar dat ook vaak doet. Hij won al tweemaal de Champions League, een keer met FC Porto en daarna met Inter Milan. Zijn tegenstanders haten hem, maar zijn spelers zijn dol op 'm. Onder voetballers staat hij bekend als een grote motivator; blijkbaar is hij in staat mensen het beste uit zichzelf te laten halen.
De laatste tijd heeft het er helaas alle schijn van dat hij ook in staat is het slechtste uit zijn spelers te halen. Tijdens de tweede wedstrijd om de Spaanse Supercup ging bijvoorbeeld Marcelo zich schandelijk te buiten - hij werd dan ook met een rode kaart van het veld gestuurd. Daarnaast maakte ook Pepe behoorlijk wat harde overtredingen. Nu hoort dat natuurlijk bij het spelletje, en Barcelona is een team vol van acteurs, maar het is volstrekt duidelijk dat een aantal Madrilenen veels en veels te ver ging.
Elke keer dat zij echter de grens overschreden werden zij vol passie verdedigd door hun trainer. Het is prima dat Mourinho zijn spelers steunt, maar hij gaat daar toch echt te ver in. Een Marcelo is er duidelijk van overtuigd dat hij alles kan maken, dat niets zijn trainer te ver gaat. Dat is toch niet het signaal dat Mourinho moet willen afgeven.
Daarnaast is Mourinho zelf tijdens de afgelopen wedstrijd ook flink uit de bocht gescheurd. Zo bleek eerder uit videobeelden dat hij een assistent-trainer van Barca een klap gaf / in het gezicht prikte. Daarnaast bericht De Telegraaf vandaag dat andere beelden je de indruk geven dat hij Barcelona speler Cesc Fabregas een schop tegen zijn hoofd gaf toen die geblesseerd op de grond lag. Geblesseerd omdat hij kort daarvoor keihard onderuit was geschopt door, jawel, Marcelo.
Met alle respect, maar dit soort wangedrag is absoluut onacceptabel. Deze man maakt zichzelf en zijn club op ongelooflijke wijze te schande. Daarom: Mourinho moet weg bij Real. De man is deze mooie club absoluut niet waard. Er moet iemand komen die niet alleen kan en wil winnen, maar die ook begrijpt hoe een normaal mens zich dient te gedragen.
Wat vindt u? Moet Mourinho weg of valt het allemaal wel mee? Laat het me even weten in de commentsectie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten