Journalistenfittie

Geen categoriesep 16 2010, 11:30
Het zal aan mij liggen, maar ik vind het alleen maar irritant dat Jort Kelder aan de ene zijde, en Pieter Storms en Nina Brink aan de andere elkaar zo publiekelijk de oorlog hebben verklaard. De uitzending van De Wereld Draait Door van afgelopen maandag zal ongetwijfeld veel bekeken zijn, maar ach, Jerry Springers show kon ook altijd op een aanzienlijk publiek rekenen. Dat betekent niet dat er iets van belang gezegd werd.
Storms komt op mij over als een buitengewoon gefrustreerd mannetje, die zichzelf niet in de hand kan houden. Zijn vrouw, Nina, is, welnu, Nina. Je weet nooit of je nou naar een echt mens of een robot kijkt als zij in beeld komt.
En Jort Kelder, dan? Is hij dan niet veel beter dan Nina en Pieter? Ja, dat wel. Maar wat zegt dat nou helemaal? Ook hij liet zich in DWDD van zijn slechtste kant zien. Hij heeft de feiten aan zijn kant, maar verlaagde zich geheel nodeloos tot schelden, roepen, en 't maken van beledigende grappen die alleen hij leuk vond. Als hij gewoon de feiten uiteen had gezet was hij ongetwijfeld de absolute held van dit verhaal - volgens de publieke opinie tenminste. In plaats daarvan vond hij het nodig het debat te laten ontaarden in een ordinaire scheldpartijen, waardoor hij ieder zinnig mens tegen zich in het harnas joeg. Jammer, want niet nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten