Justitie luisterde advocaten af

Geen categoriejan 19 2012, 20:00
Dat zou tenminste kunnen.

De kans bestaat dat het afgelopen half jaar gesprekken tussen verdachten en het kantoor van hun advocaat zijn afgeluisterd door de politie. Door een technische fout bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) zijn de algemene nummers van advocatenkantoren niet terechtgekomen in een filter die de politie gebruikt om afluisteren van dit soort gesprekken te voorkomen. Dat heeft de advocatenorde donderdag gemeld.

Als dit klopt is dat bijzonder zorgwekkend. Er is weinig heiliger dan de positie van de advocaat van een verdachte. Een ieder heeft het recht om zich te verdedigen tegen de beschuldigingen van het OM, ja, ook als het gaat om mensen waarvan we allemaal denken / weten dat ze lid zijn van de mafia.
Op het moment dat we dat niet langer respecteren kunnen we dit democratische experiment net zo goed meteen voor gezien houden. Dat houdt in dat dit soort 'technische fouten' absoluut niet gemaakt mogen worden.
Overigens is de fout 'ondertussen hersteld'. Het zal wel. Eerst maar een onderzoek instellen om te bepalen wat er wel en niet is opgevangen, alsjeblieft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten