Kaaspiet maakt me misselijk

Geen categorienov 15 2014, 16:00
Nederlanders doen de Nederlandse cultuur in de uitverkoop.
Dat was dan de intocht van Sinterklaas in Nederland. Het zit erop. Het grote avontuur is voorbij. Vanaf nu zullen er overal en nergens verschillende Klaassen en Pieten rondlopen die het publiek moeten vermaken. Ja, ja, het wordt ouderwets gezellig.
Nou ja, dat is niet helemaal waar. Er is namelijk niets 'ouderwets' aan de manier waarop we gedwongen worden om Sinterklaas tegenwoordig te vieren. Zie de tweet hieronder met een foto van een zogenaamde 'Kaaspiet,' de hoegenaamd niet-racistische variant van onze moedige en populaire Zwarte Piet die nu vogelvrij is verklaard.
Kijk daar nou eens rustig naar: een Kaaspiet. Een geel gevaarte dat door moet gaan voor Zwarte Piet. Hoe triest wil je het hebben?
En dat is niet alles. De Telegraaf heeft andere foto's online gezet, onder meer van 'Witte Pieten'. Dat zijn duidelijk herkenbare autochtone Nederlanders in een vreemd outfit. Kijk ome Dirk speelt mee, en daar is Klaas! Ieder kind is onmiddellijk genezen van zijn of haar geloof in Sinterklaas. Daarmee is het definitief einde traditie, zet die hele boel maar aan de kant.
Eerder op deze week heb ik me op Facebook al duidelijk uitgesproken over deze materie, maar ik doe het voor alle duidelijkheid hier ook maar even: dit is een grof schandaal. Nederlanders zijn het eerste volk in de geschiedenis van de mensheid dat zijn eigen cultuur vrijwillig afschaft. Geen enkel ander volk heeft zoiets ooit gedaan; altijd moest er geweld aan te pas komen om hen zo ver te krijgen dat ze zichzelf en hun cultuur om zeep zouden helpen. Tot nu toe dus.
Je moet je tegenwoordig gewoon kapotschamen om jezelf Nederlander te noemen; niet omdat we geen rijke historie hebben, maar omdat het moderne Nederland in cultureel opzicht niets meer voorstelt. De afgelopen dertig jaar hebben we onze cultuur langzaam afgeschaft met dit nu als hoogte- of eigenlijk dieptepunt. Misschien dat we er maar beter mee kunnen ophouden; vanaf nu moeten we ons erop richten om Nederland in economisch opzicht zo goed als dat gaat te besturen, maar in cultureel opzicht is het uit met de pret.
Nederland: het enige cultuurloze land ter wereld. Met dank aan onszelf.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten