Kabinet krijgt onvoldoendes van de kiezer

Geen categoriejun 28 2013, 9:00
Dat zagen we echt niet aankomen.
De Politieke Barometer van bureau Ipsos die gisteren werd gepubliceerd, toont drie dingen aan: het kabinet zit in een vrije val, oppositiepartijen SP (15) en CDA (11) kunnen maar geen virtuele zetels scoren vanuit de oppositie (alles is voor Geert met 24 zetels) én de ministers van het kabinet-Rutte II krijgen onvoldoendes van het Nederlandse publiek, dus van u en ik.
Dat is niet zo gek, want de kiezer is het inmiddels wel een beetje zat, die bezuinigingen die helemaal geen bezuinigingen zijn maar lastenverzwaringen. Dan nu de onvoldoendes voor de ministers. Lodewijk Asscher mag zich gelukkig prijzen, want hij krijgt nog net een voldoende met een 5,5. Tot zover de Amsterdamse droomkandidaat voor de PvdA.
Ivo Opstelten krijgt een 5,4, Edith Schippers en Jet Bussemaker beiden een 5,3 en de allerslechtst scorende minister is... tromgeroffel... Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking. Zij krijgt een 5,2. De best scorende minister is Frans Timmermans, die een 6,1 krijgt van de kiezer.
Mjn eerste gedachte was: dat kan nog veel lager.
Mijn tweede gedachte was: daar zullen de ministers de komende maanden hun stinkende best voor doen.
Zo hebben D66 en GroenLinks gisteravond een 'positief gesprek' gehad met het kabinet. GroenLinks zat natuurlijk de hele avond te pushen dat de economie zou moeten 'vergroenen'. Lees: mobiliteit moet worden beboet, energiegebruik moet keihard worden aangepakt en vleeseten moet worden afgestraft. Als de invulling van de nieuwe bezuinigingen van 6 miljard bekend wordt gemaakt, dan weet ik zeker dat het kabinet er niet langer vanaf komt met vijfjes en magere voldoendes. De rapportcijfers zullen kelderen en het kabinet mag dan niet een jaartje doubleren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten