Kabinet maakt Openbaar Ministerie ook kapot

Geen categoriemei 25 2013, 9:00
'Hoppa'.
Haha, je moet dit kabinet wel prijzen zeg. Ze weten ervoor te zorgen dat er op geen enkel punt bezuinigd moet worden, behalve op het punt waarop de overheid eigenlijk wél een verantwoordelijkheid heeft, te weten de veiligheid. Gisteren berichtte ik al dat Defensie eraan moet geloven, nu blijkt dat het OM eveneens in de penarie zit.
Al met al moet het OM 't met 110 miljoen minder doen, wat een kwart van zijn totale budget is.

'Wat ik begrijp is dat ongeveer de helft van het personeel op het hoofdkantoor moet verdwijnen. En een kwart van het ondersteunend personeel', zegt Maria van de Schepop, voorzitter van de de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR), vanavond in de uitzending. 'Ik denk dat het op termijn honderden banen zal gaan kosten. Dit zijn geen kaasschaven, dit zijn mokerslagen die toegebracht worden aan het OM.'

Het gevolg hiervan? Aangezien de overheid het monopolie wel in handen wenst te houden zullen er minder daders worden vervolgd. De wetteloosheid zal dus toenemen.
Dames en heren in Den Haag, het is zo simpel: als je die mensen eruit gooit moet je private bedrijven en individuen in staat stellen om actie te ondernemen. Wil je dat niet dan is het onverantwoord om te bezuinigen op deze post.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten