Kabinet Rutte-II pakt de automobilist

Geen categoriemei 30 2013, 19:00
If it moves, tax it.

De politie heeft in de eerste vier maanden van dit jaar een miljoen meer bonnen uitgedeeld dan in dezelfde periode vorig jaar. De stijging komt vooral door trajectcontroles, waar de controle op de A4 de kroon spant. In de eerste vier maanden zijn in totaal 3.757.525 verkeersboetes opgelegd. Een jaar eerder waren dat er 2.884.915, dat is bijna een miljoen meer en is een stijging van 30 procent. Dat blijkt uit een nieuw overzicht van het ministerie van Justitie.

Juist. De eerste les in de socialistische heilstaat: beperk beweging. Zo te zien gaat dat goed, want het kabinet is uiterst voortvarend in het uitdelen van boetes. Nee, niet zomaar boetes, maar boetes aan automobilisten. U kent ze wel: mensen die het lef hebben een auto te bezitten en er dan ook nog in rijden ook. Dezelfde mensen stemden ook altijd getrouw VVD. De partij die het opneemt voor de automobi...eh, juist: die partij die nu de grootste is, de premier levert en de automobilist helemaal kapotbekeurt.
Waarom? In de eerste plaats omdat de PvdA dat natuurlijk fantastisch vindt. Auto's zijn net zo duivels als de vrije markt, volgens de partij van Diederik Samsom. Zoals we de afgelopen tijd gezien hebben, buigt de VVD natuurlijk graag voor de wensen van de sociaaldemocraten. In de tweede plaats omdat de automobilist een gemakkelijk doelwit is. Autorijders zijn toch maar sukkels op weg naar een baan of hun gezin. Die kun je net zo goed nog harder belasten. In de derde plaats omdat het kabinet gewoonweg wanhopig is. Wanhopig om die zes miljard extra bezuinigingen ergens vandaan te halen. Niet door in het eigen vet te snijden, natuurlijk, maar door die nare automobilist te pakken.
U weet wel, die mannen en vrouwen die rondom Schiphol net iets te hard op het gas trappen in de hoop die afspraak te halen. Geen snelheidsmaniakken die met meer dan tweehonderd kilometer per uur over de snelweg knallen, maar mensen die op weg naar Den Haag tien kilometer te hard rijden. Genadeloos op de bon slingeren, wie denken die melkkoeien wel niet dat ze zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten