'Kamermeisje DSK laat zich afkopen'

Geen categorieaug 20 2011, 17:20
Dat meldt de Wall Street Journal tenminste.
Nafissatou Diallos advocaten zouden Dominique Strauss Kahn en zijn advocaten een aanbod hebben gedaan om een deal te sluiten, waarbij het kamermeisje financiele genoegdoening krijgt.
DSK moet hopen dat de aanklagers in zijn zaak hun goedkeuring geven aan de deal, want dat zou inhouden dat de strafzaak tegen hem komt te vervallen.
De advocaat van Diallo spreekt het bericht in de WSJ echter tegen.

In een e-mail schrijft de advocaat dat het verdachtmakerij is: 'Dit zijn valse beschuldigingen. Het is ongegronde verdachtmakerij tegen Diallo en haar advocaat. Alleen maar bedoeld om de aandacht af te leiden van de feiten. Namelijk dat DSK met een agressieve aanval een onschuldige vrouw heeft verkracht in een hotelkamer.'

Wat er echt aan de hand is weten alleen de betrokkenen, natuurlijk. Toch acht ik de kans redelijk groot dat ze inderdaad tot een overeenkomst komen, dat DSK in ruil voor een mooie schadevergoeding vrijuit gaat.
Jammer. Als hij Diallo werkelijk verkracht heeft - en u weet ongetwijfeld hoe ik daar over denk; ik vind haar betrouwbaarder dan de voormalige topman van het IMF - hoort hij in ieder geval een paar jaar vast te zitten; net zoals andere verkrachters.
Afijn, vanuit Diallos perspectief is het natuurlijk allemaal wel te begrijpen. DSK's advocaten zijn allerminst watjes. Ze zijn echt kei-en-de-kei-hard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten