Karzai eist verklaring

Geen categoriemrt 12 2012, 8:00
Oh ja?
Weet je, Hamid, als Amerika jou dan een verklaring moet geven voor deze verschrikkelijke daad van een doorgedraaide soldaat, zou jij dan zo vriendelijk willen zijn om tekst en uitleg te geven over het grootschalige volksgeweld van jouw landgenoten, n.a.v. de 'verbrandingen' van korans?

De Amerikaanse militair die vannacht in Kandahar huizen binnendrong heeft zestien dodelijke slachtoffers gemaakt, waaronder negen kinderen en drie vrouwen. De Afghaanse president Hamid Karzai spreekt van een “moordaanslag” en eist een verklaring van de Verenigde Staten.

We kunnen heel kort en bondig zijn: het is verschrikkelijk, dit had nooit mogen gebeuren. Dat gezegd hebbende is het nogal anders dan de moorden die jouw landgenoten begingen toen ze boos waren omdat een paar Amerikaanse soldaten per ongeluk een stel korans (die overigens door terroristen werden gebruikt om elkaar geheime boodschappen te geven) verbrandden. Zij deden dat immers doelbewust en met overleg. Deze soldaat had een zenuwinzinking.
Waarom hoorden we je daar niet over? Waarom bleef je toen stil?
Vreselijk, die hypocrisie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten