Karzai zegt zowaar iets van de geweldadige 'protesten'

Geen categoriefeb 26 2012, 17:44
Het heeft even geduurd, maar Hamid Karzai heeft zich dan eindelijk uitgesproken tegen de geweldadige protesten in zijn land, die volgden op berichten dat Amerikaanse soldaten een paar korans hadden verbrand.
Je zou denken: zo, hij heeft ze dus even een mooie veeg uit de pan gegeven. Was het maar waar. In plaats van het geweld van zijn landgenoten te veroordelen, en te verklaren dat de extremisten die westerlingen hebben doodgeschoten (uit 'woede' natuurlijk) streng gestraft zullen worden, praat hij hun misdaden goed én bekritiseert hij voor de vorm de dienstdoende Amerikanen nog maar een keer:

Karzai ,,veroordeelde in de sterkste bewoordingen'' de manier waarop de Amerikanen met het volgens moslims heilige boek zijn omgegaan. Tegelijkertijd stelde hij: ,,Nu we onze emoties hebben getoond, is het tijd voor kalmte en rust.'' De president zei de frustraties van de bevolking te begrijpen, maar stelde dat de vijanden van Afghanistan die gevoelens zouden kunnen misbruiken.

Vervolgens stelt hij ook nog dat de 'demonstraties' (volgens mij noemen we dit gewoon volksterrorisme, maar dat terzijde) het leven hebben geëist van maar liefst 29 mensen. Tweehonderd zijn gewond geraakt. Zijn enige opmerking? "Helaas".
Ja, helaas inderdaad. Jammer zeg. Maar ach, het is niet anders. Zo moet je immers reageren als iemand je heilige boek verbrandt. Kijk maar hoe christenen dat doen in het Midden-Oosten, en boeddhisten in Tibet. Ook die gaan helemaal los als iemand hun heilige geschriften en / of gebedshuizen afbrandt.
Oh, toch niet. Zij zeggen er wel iets van, en demonstreren op vreedzame wijze (als de regering dat tenminste toestaat), maar voor de rest houden ze zich volledig in de hand. Daar kunnen jij, Hamid, en je landgenoten het één en ander van leren.
Ik begrijp werkelijk niet dat Amerika dit soort geraaskal accepteert. Daar is namelijk helemaal geen reden toe. Men mag Karzai echt wel af en toe onder druk zetten, ook al omdat hij zijn huidige positie puur en alleen te danken heeft aan de militaire interventie van Amerika en diens bondgenoten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten