Kenneth Bae opgenomen in Noord-Koreaans ziekenhuis

Geen categorieaug 11 2013, 9:21
Ziek.
Kenneth Bae, de Amerikaanse staatsburger die vorig in Noord-Korea werd veroordeeld tot 15 jaar in een werkkamp, is opgenomen in het ziekenhuis. Dat bericht Nu.nl.

Bae (45) werd vorig jaar november in Noord-Korea gearresteerd toen hij het land was binnengekomen op een toeristenvisum. Volgens het Noord-Koreaanse regime wilde hij ''met geweld de staat omver werpen''. Maar volgens Zuid-Koreaanse activisten werd Bae in de stad Rajin gearresteerd toen hij foto's nam van hongerige Noord-Koreaanse weeskinderen op zoek naar eten.

Nu is het interessante aan dit verhaal niet dat het Noord-Koreaanse regimes dit soort mensen kapotmaakt. Nee, wat mij opvalt is dat Obama bijzonder weinig doet om Bae vrij te krijgen. In het verleden bezochten Amerikaanse president als Bill Clinton en Jimmy Carter Noord-Korea in een poging landgenoten te bevrijden. Obama huldt zich echter in stilzwijgen. Nou ja, hij zegt wellicht dat het zo niet kan, maar dat is het dan wel.
Opvallend dat hij een dergelijke houding aanneemt ten opzichte van communistische regimes. Je zou bijna denken dat het hem worst zal zijn wat mensen overkomt die de kwalijke praktijken van dat soort heersers onder de aandacht van het publiek willen brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten