Kerk leest banken de les

Geen categoriemrt 13 2012, 18:00
En halen hun geld weg bij 'onethische' banken.

Niet alleen kerkgangers hebben tijdens de vastentijd baat bij morele bezinning, vindt een groep Amerikaanse kerken en christelijke organisaties. Ook grote banken moeten bij zichzelf te rade gaan. De groep haalt er miljoenen aan eigen kapitaal weg, als protest tegen 'onethische' huisuitzettingen.

De actie is volgens een voorganger van een van de kerken gericht tegen 'het onrecht dat de bankwereld in dit land nog steeds domineert'. Bij de grote banken zou hebzucht nog welig tieren.

Talloze Amerikanen worden hun huis uitgezet, stelt PICO, de koepel van christelijke hulporganisaties die de actie bedacht. Banken maken de huiseigenaren zo slachtoffer van de problemen die ze zelf hebben gecreëerd.

Nu is het niet per se een probleem dat 'de bankwereld nog steeds domineert', maar wel dat er echt vuile spelletjes gespeeld worden waar huiseigenaren het slachtoffer van zijn. Het is prima dat consumenten hun macht ontdekken en een beetje moraliteit in het geheel proberen te brengen. Het is en blijft immers allemaal mensenwerk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten