Kernwapen-landen vernietigen arsenaal niet

Geen categoriejun 16 2014, 9:27
En terecht.
Het is al jaren één van de grote stokpaardjes van naïef links: de wereld zou zogenaamd veel mooier en vrediger worden als kernmachten hun nucleaire wapens vernietigen. Ja, ja, dan wordt alles opeens pais en vre.
Steeds meer westerse leider laten publiekelijk weten het daar mee eens te zijn. Een kernwapenvrije wereld zou ook in hun ogen een betere wereld opleveren.
Blijkbaar denken ze daar achter de schermen toch een beetje anders over. Dat blijkt uit onderzoek van het Internationale Vredesonderzoeksinstituut in Stockholm (SIPRI).

Het aantal kernwapens in de wereld neemt wel af, maar dat proces gaat veel langzamer dan 10 jaar geleden. „Landen met nucleaire wapens hebben weinig actie ondernomen die zou wijzen op hun bereidheid tot complete ontmanteling van hun kernwapenarsenaal”, aldus SIPRI.

Volgens het rapport waren er begin 2013 zo'n 17.000 kernkoppen, een jaar later 16.300 waarvan 4.000 operationeel. Dat is dus een minimaal verschil. Sterker nog, de wapens die daadwerkelijk worden vernietigd zijn gewoon te oud en zelfs waardeloos. De rest van het arsenaal wordt gemoderniseerd.
Hoewel westerse leiders continu meepraten met de eerder genoemde gekkies denken ze er blijkbaar achter de schermen toch net een beetje anders over. En dat is helemaal niet gek. Met name Europese staten - Frankrijk en Groot-Brittannië - hebben het leger er niet voor om zichzelf of hun belangen echt veilig te stellen als een groot land een aanval op ze uitvoert. Daarom hebben ze nucleaire wapens echt nódig. Een betere manier om aanvallen te voorkomen - en de vrede dus te bewaren - is er niet.
Naïef links lijkt dat maar niet te willen begrijpen: nucleaire wapens zijn vaak goed voor de vrede, niet slecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten