KLPD begrijpt er helemaal niets van

Geen categoriemrt 12 2012, 20:30
Snelheidsbeperkingen maken de A4 alleen maar gevaarlijker.
De KLPD heeft er een handje van de maximumsnelheid te verlagen op plekken waar dat helemaal niet nodig is. Sinds vorige week geldt een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur op de A4 tussen Burgerveen en Leiden omdat er een rijstrook is afgesloten. Nu is dat op zich begrijpelijk: de veiligheid van wegwerkers staat op de eerste plaats. Maar dan moet u wel bedenken dat de A4 op de nominatie staat naar 120 kilometer per uur verhoogd te worden. Door een vreemd voorstel van CDA-Kamerlid Sander de Rouwe is dat uitgesteld. Waarom de snelheid dan nu zelfs wordt teruggebracht naar 80 kilometer per uur, is mij een groot raadsel. Het pijnlijke is dat de KLPD die vraagtekens deelt:

"Juist de grote verschillen in snelheid kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Automobilisten die zich wel aan de maximumsnelheid houden, klagen daarover."

Dat maakt het alleen nog maar vreemder. Automobilisten met enig gezond verstand rijden gewoon door. Hun medeweggebruikers die niet nadenken terwijl ze achter het stuur zitten, remmen af. Wie zorgt er dan voor een gevaarlijke situatie? Het is ironisch dat de oppositie blijft jankeballen over de 130-kilometerwegen terwijl juist snelheidsverlagingen tot problemen op de weg leiden.
"De overheid is er voor de mensen, niet andersom", stelde Mark Rutte in het Elsevier-kerstnummer. Hij meende dat de overheid mensen niet kan dwingen 120 te rijden waar harder rijden geen enkel probleem is. Wat mij betreft heeft de overheid zelfs de taak op te komen voor de belangen van de weggebruikers: doorrijden mag dan wel geen grondrecht zijn, er valt toch op zijn minst iets voor te zeggen notoire verkeersopstoppers van de wegen te weren.
De snelheidsverlaging op de A4 leidde zowel vanochtend als vanmiddag tot een totaal onnodige file. Ik rijd het stuk nooit, maar had medelijden met de automobilisten die zich vanmiddag een weg naar huis probeerden te banen. Zowel het gemoed als de economie lijdt onder de filedruk, en dat lijkt me toch geenszins de bedoeling.
Als het premier Rutte menens is de overheid weg te houden waar hij burgers belemmert, dan zou ik eens kijken naar onnodige snelheidsverlagingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten