KNETTERGEK: EU wil boetes voor lidstaten die 'vluchtelingen' weigeren

Geen categoriemei 04 2016, 13:00
We kunnen Nederland wel opdoeken. De nationale soevereiniteit bestaat namelijk niet meer.
Aangezien we de EU vrijwel zeker niet gaan opheffen, kunnen we Nederland misschien maar gewoon in de prullenbak gooien. Weg met het koningshuis, de Tweede Kamer, én de regering. Zij hebben namelijk toch niets meer te zeggen:

Lidstaten die weigeren te voldoen aan de afspraken om vluchtelingen op te vangen, krijgen als het aan de Europese Commissie ligt een forse boete. Dat maakt de Europese Commissie woensdag bekend, als onderdeel van de plannen voor een nieuw Europees asielbeleid. De boete kan oplopen tot 250.000 euro per geweigerde vluchteling. Dit geld gaat vervolgens naar lidstaten die de afspraken wel nakomen.

Brussel acht dit 'noodzakelijk' omdat het 'gevaar' anders bestaat dat landen als Griekenland en Italië overlopen worden door tienduizenden, zo niet honderdduizenden migranten. Die landen zouden daar dan aan kapotgaan.
De Nederlandse eurocommissaris Frans Timmermans legt uit:

"Als een lidstaat overwelmd wordt, moet er solidariteit en een gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel zijn binnen de EU. Dat is want ons voorstel probeert te bewerkstelligen."

Het meest trieste hieraan is natuurlijk dat de eurocommissaris die dit voorstel verdedigt een Nederlander is. Een Nederlander pleit dus voor de afschaffing van Nederland. Of, misschien beter gezegd: hij wil het officieel maken. Feitelijk is het namelijk al lang zo dat Nederland niet meer bestaat als soevereine staat. Brussel heeft alle macht opgeëist, en wij zijn daar als land veel te lang mee akkoord gegaan.
Nederland staat nu voor een keuze: of de eerste de beste keer dat een boete wordt opgelegd trekken we de stekker uit de EU, of we gaan er volledig voor en schaffen onszelf af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten