Kommayonaise

Geen categoriefeb 13 2014, 16:30
Experiment: Ik ga deze column helemaal zonder komma’s schrijven omdat ik wil aantonen dat we niet zonder deze kleine rakkertjes kunnen. Nou kun je komma’s natuurlijk zien als mayonaise of ketchup; het is niet nodig maar je patatje smaakt er wel beter door. Ik ben van het type als je het doet doe het dan goed. Dus als je een patatje bestelt dan neem je daar gewoon mayonaise bij. Punt.
De bekende Amerikaanse taalkundige John McWorther is een andere mening toegedaan. Hij merkt op dat veel regels voor kommagebruik gebaseerd zijn op conventies van honderd jaar geleden en dat de meeste teksten heel goed zonder komma's kunnen. Nou heb ik er begrip voor wanneer het een heel kort tekstbericht op een mobiele telefoon betreft maar geef toe deze bijzin is toch lastig te lezen omdat ik geen komma’s gezet heb na ‘maar’ en voor ‘deze’?
Laat ik afsluiten met te benadrukken dat deze kommakwestie enkel taal betreft. Mijn tere taalhart zal niet bloeden wanneer men aan mij geld overmaakt en daarbij de komma vergeet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten