Komt er echt een vrouwenquotum?

Geen categoriemrt 06 2012, 20:00
Nee toch!

De Europese Commissie flirt met de idee van quota om het glazen plafond voor vrouwen in de top van het bedrijfsleven te doorbreken. Met quota verplicht je ondernemingen een bepaald percentage vrouwen in topfuncties te benoemen.

,,Ik hou niet van quota's, maar wel van de resultaten die quota's bewerkstelligen'', stelde Europees Commissaris Viviane Reding (Grondrechten) maandag in Brussel. De commissaris had maandagochtend in de Duitse krant Die Welt niet uitgesloten dat ze mogelijk deze zomer met het voorstel komt om in de hele Europese Unie quota te verplichten.

De Europese Commissie gaf maandag het startschot voor een openbare raadpleging. De commissie wil van betrokkenen horen hoe de ongelijke verhouding tussen mannen en vrouwen in de top van bedrijven kan worden recht getrokken.

En welke resultaten houdt Reding dan precies van? Vertrutting van het bedrijfsleven, manwijven en excuustruzen? Nog één keer: de ongelijke verhouding tussen mannen en vrouwen in de top van bedrijven hóeft niet te worden recht getrokken
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten