Koning op bezoek bij de buren

Geen categoriejun 04 2013, 12:00
Zakendoen
Er wordt gewerkt door de nieuwe koning! Aan een beter Nederland, tenminste, aan een betere relatie met onze belangrijkste handelspartner. En waar kan Willem-Alexander (vergezeld van echtgenote Máxima) beter beginnen dan bij het vaderland van zijn vader? Duitsland.
De nieuwe koning maakte er geen geheim van waarom hij naar Duitsland was gegaan. WA:

"We komen hier om zaken te doen! Er liggen hier veel kansen."

Mooi, hoe meer opdrachten hij voor het Nederlandse bedrijfsleven binnenhaalt, hoe makkelijker we tegen diens belastingvrije inkomen aankijken. We blijven tenslotte handeldrijvende Hollanders nietwaar?
De koning begon zijn toer vanochtend met een bezoek aan de Opelfabrieken in Rüsselsheim, in de Duitse deelstaat Hessen, waar voor deze gelegenheid de nieuwe modellen in een passend oranje kleurtje waren gespoten. Opel is de nieuwe volkswagen van Nederland, dus ja, goed voor de Duitse export... Jammer dat de nieuwste modellen achter gesloten deuren behandeld werden, alleen de koning weet nu hoe de Opel Futura eruit komt te zien. Niet iedereen in dit land heeft dezelfde rechten natuurlijk, dat spreekt.
Vervolgens gaat de reis via Frankfurt, waar een bezoekje wordt afgelegd aan Diehl Aerosystems, -per vliegtuig- naar Stuttgart, in deelstaat Baden-Würtemberg. Ook hier komt het bedrijfsleven (Trumpf, Daimler) aan bod, alsmede de samenwerking van de universiteit Hohenheim met de universiteit van Wageningen.
De koning sluit de dag tenslotte af met een grote netwerkbijeenkomst in het MercedesBenzmuseum.
Wie zei daar dat het koningsschap een luizebaantje was?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten