Koninklijke beveiligingsdienst betrokken bij arrestatie Joanna

Geen categoriemei 05 2013, 16:00
Vrijheid.
Vrijheid van meningsuiting? In Nederland? Tuurlijk niet. Tenminste, niet als je iets kritisch durft te zeggen over het koningshuis.

De koninklijke beveiligingsdienst heeft waarschijnlijk achter de schermen een rol gespeeld bij de arrestatie van anti-monarchiste Joanna van der Hoek tijdens de troonswisseling op de Dam. Dat stelt de Utrechtse advocaat Bernard Tomlow in een interview met NU.nl.

Tomlow wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt, maar vreest dat dit niet gebeurt. Zeker niet omdat hij na een brief aan de gemeenteraad 'signalen' heeft ontvangen dat de koninklijke beveiligingsdienst betrokken is geweest bij de arrestatie van de eenzame republikeinse activisten.
"Het feit dat daar opeens een stuk of tien agenten romdom haar stonden en haar verhinderden vlak voor de balkonscène van het koningspaar om te demonstreren, kan niet anders zijn dat er sprake is van opzet. En ik heb inmiddels ook al signalen uit welke richting het komt. Dat zou waarschijnlijk vanuit de koninklijke beveiligingsdienst zijn. En dan wordt het heel spannend in een rechtsstaat".
De advocaat heeft natuurlijk 100 procent gelijk. Dit gaat niet eens over Joanna, maar over de vrijheid van meningsuiting in het algemeen. Het is te triest voor woorden dat de mannetjes van de koninklijke familie critici op deze wijze kunnen laten oppakken.
En het ergste? Er zijn maar een paar Nederlanders die er wat van zeggen. De rest vindt het wel prima: vrijheid wordt nu eenmaal zwaar overschat door die nare republikeinen, niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten