Kunduz kogel door de kerk

Geen categoriemei 16 2012, 10:59
Of u even wilt betalen
O wat zijn wij heden blij, de Kunduzcoalitie die van de NOS Journaalredactie geen Kunduzcoalitie genoemd mag worden omdat dat zo zielig is voor GroenLinks heeft gisteravond een definitief akkoord bereikt over 12 miljard euro aan bezuinigingen. Pardon, zei ik bezuinigingen? Ik bedoel natuurlijk extra belastingen:
De ergste pijn zit hem in het afschaffen van de kilometervergoeding voor het woon-werkverkeer, die alleen al gemiddeld tussen de 1,8 en 2,0% van de koopkracht opslokt voor werknemers die twintig kilometer van hun werk wonen. Wie nog verder van de baas woont, wordt per kilometer nog zwaarder getroffen door de nieuwe belasting op de rit naar de zaak.Een andere maatregel die iedereen zal voelen, is de btw-verhoging. Die gaat lagere inkomens 0,8% en hogere inkomens 0,9% koopkracht kosten.
En bedankt. Gecompenseerd wordt er verder niets, want daarvoor is geen ruimte door het niet-doorgaan van de voorgenomen bezuinigingen op linkse hobbies als OS en de publieke omroepen (klachten daarover graag sturen naar: G. Wilders, Binnenhof 1 A, 's Gravenhage). Betalen zult u, en fors ook. Denkt u soms dat al die Griekse reddingspakketten niks kosten? Of die ecologische hoofdstructuur waarmee GroenLinks graag tijdens de verkiezingscampagne goede sier wil maken? U gelooft toch niet werkelijk dat die bomen en struiken vanzelf groeien? Nou dan! De Belastingdienst rekent in voorjaar 2013 wel even met u af, mede namens Kunduz-I. Voordien kunt u overigens zelf al op 12 september met de Kunduzcoalitie afrekenen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten