Kustaw 'PvdA' Bessems weer in de bocht

Geen categorieaug 21 2012, 12:00
Rechtse journalist laat zich inpakken door linkse partij.
Kustaw Bessems is uiteraard al tijden een stukjesbakker van twijfelachtig allooi; de roem en de aandacht zijn de man duidelijk naar het hoofd gestegen (1, 2). Waar journalistieke degelijkheid was, is nu één grote eigenpijperij-show. En daar waar Bessems vroeger nog PvdA-lid Maarten van Rossem z'n factfree betogen de pas afsneed, daar komt hij nu zelf met pro-PvdA-columnpjes aanzetten. In verkiezingstijd nog wel. Ik lees hardop voor:

En wie weet, misschien had de politicus die ik zo een pluim ga geven het niet anders gedaan als hij met zijn partij vóór had gestaan. Maar hij staat niet voor en hij dóet het anders en zijn naam is Diederik Samsom van de Partij van de Arbeid.

En hij krijgt het compliment niet eens in de eerste plaats omdat hij wél al weken het land afreist en volop Twittert en Facebookt om zo veel mogelijk kiezers te ontmoeten, maar vooral voor een paar dingen die hij heeft gezegd.

Toen ik vier weken geleden hier deze column mocht beginnen, riep ik op om politici te belonen die dilemma’s schetsen en het ons moeilijker durven maken. Nou, in zijn toespraak op Lowlands gaf Samsom toe dat de crisis zo onvoorspelbaar is dat het potsierlijk is om de hele tijd maar maatregelen uit verkiezingsprogramma’s op te blijven lepelen. En wees hij erop dat je daarom nu niet moet stemmen op een politicus vanwege de route die hij heeft uitgestippeld maar vanwege de kwaliteit van zijn kompas.

Een beetje quasi-verontschuldigend lopen doen dat de PvdA het hof wordt gemaakt. Alsof de partij ook ideologisch helemaal niets is voor Bessems. Daar trappen we vast wel in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten