Laura Dekker nu echt op weg

Geen categorieaug 21 2010, 19:00
Het heeft even geduurd maar Nederlands' jongste wereldreizigster, Laura Dekker, is nu eindelijk echt op weg. Ze begon eerder vandaag aan haar soloreis in haar topnotch zeilboot. Nou ja, soloreis: volgens de Portugese wet mag zij niet in haar eentje de haven uitvaren. Als zodanig was er dus wel degelijk iemand bij haar aan boord toen ze vertrok.
Blijkbaar is de Nederlandse overheid dus niet de enige betuttelende overheid in Europa. Nu wisten we dat wel, maar toch leuk dat Lissabon dat nog even bevestigt.
Laura vertrok niet uit de haven van de Portugese stad Portimao, maar uit een andere haven. Ze wilde namelijk de aanwezig pers ontwijken. Beetje merkwaardig voor een dame die de publiciteit (terecht) vaak opzoekt, maar afijn, dat kunnen we haar wel vergeven.
Ze zeilt nu eerst naar de Canarische eilanden. Eenmaal daar wacht ze het einde van het orkaanseizoen af, waarna ze de Atlantische Oceaan zal oversteken.
Wij wensen Laura alle goeds en een behouden reis. Dat het allemaal goed moge gaan en dat ze aan het einde 't record van de Australische Jessica Watson, die kort voor haar 17e verjaardag haar solowereldreis afrondde, voor mag verbeteren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten