Lekkende VVD'ers krijgen boete!!11!

Geen categoriemei 03 2014, 11:29
Moderne slavernij, dát is het.
Toen ik een week geleden over 'meer rotzooi' bij de PVV berichtte verbaasde ik me er enigszins over dat veel mensen zo boos reageerden op de boete die lekkende fractieleden en/of -medewerkers stond te wachten. Ik schreef toen het volgende:

De rest van de media maken een hoop heisa om die boete van 25.000 euro voor lekken. Vreemd. Ik kan me er namelijk wel iets bij voorstellen dat Wilders zichzelf en zijn partij wil beschermen. Daar komt bij dat zulke afspraken ook voorkomen in het bedrijfsleven: bedrijfsgeheimen mag je niet prijsgeven. Doe je dat wel, dan staat je een flinke boete te wachten.

Anders dan de mainstream media vond ik er dus niets vreemds aan dat PVV'ers een dergelijke financiële straf staat te wachten als ze iets te veel informatie delen over de partij.
Volgens de linkse media kon dat absoluut niet. Het was vreselijk, PVV'ers werden als slaven behandeld, die boete kon écht niet.
En opeens lees je dan dit in de ochtendkranten:

Niet alleen de PVV, ook de VVD beboet uit de school klappende medewerkers. Het ondersteunend personeel heeft een boeteclausule van 5000 euro in de arbeidsovereenkomst staan. Dat blijkt uit een inventarisatie van deze krant. De boete kan worden opgelegd als VVD-medewerkers vertrouwelijke informatie lekken.

Woordvoerder Laura Huisman laat daarop weten dat de boete nog nooit is opgelegd (vreemd, want de VVD is vaak zo lek als een mandje), dus ach, zo erg is het allemaal niet. Echt niet.
Nu ben ik het daar helemaal mee eens, maar het is wel fascinerend om te zien hoe de mainstream media hiermee omgaan. Wordt dit een foutje bedankt verhaal, of wordt de VVD nou net zo behandeld als de PVV?
Wat dat betreft vrees ik het ergste - voor mensen die graag willen dat de media eerlijk zijn, tenminste:

De liberalen stellen met 5000 euro wél een veel bescheidener bedrag op lekken.

Kortom, geen zorgen! De VVD is nog altijd veel socialer dan de PVV want het bedrag is lager en (plus) niemand heeft het ooit hoeven te betalen! Het flauwekulverhaal om het onderscheid te kunnen maken tussen de PVV en VVD is verzonnen, een prettig weekend gewenst!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten