Liberalen in het Palermo aan het Spaarne doen een Jos-van-Rey'tje

Geen categoriemei 15 2013, 20:29
Ons helpt ons aan baantjes.
Vindt het landelijk partijbestuur van de VVD het lijstduwerschap van de omstreden en van corruptie verdachte Jos van Rey in Roermond onwenselijk, in Noord-Holland ziet men er geen been in om de evenzo twijfelachtige oud-gedeputeerde Henry Meijdam opnieuw te benoemen als voorzitter van de VVD-Kamercentrale Haarlem. Eerder in opspraak gekomen tijdens een provinciale corruptie-onderzoek en de schijn van belangenverstrengeling wekkend weet deze spin in het VVD-netwerk in Noord-Holland zich nog steeds prima te handhaven op cruciale posities binnen de provincie. De VVD afdelingen in Noord-Holland hebben hem nu herkozen.
Hoe kort is het geheugen van onze politici. Vorig jaar nog lag deze VVD-prominent onder vuur door zijn rol in het eindrapport van de Commissie Operatie Schoon Schip, die de bestuurscultuur van Noord-Holland heeft onderzocht. Een netwerker met warme contacten in de vastgoedsector werd hij genoemd, die als een kameleon de rollen van gedeputeerde, ondernemer, adviseur en partijgenoot door elkaar liet lopen. Stapte hij aanvankelijk op als provinciaal commissaris bij de Schiphol Area Development Corporation (SADC) met als reden "Ik trek mijn conclusies; mijn integriteit is mij heilig", binnen no time benoemde het provinciebestuur hem in een nieuwe adviseursfunctie.
Waarom blijft het zo moeilijk voor de VVD om de banden met deze discutabele oudgedeputeerde los te laten? Joost mag het weten. Het kan natuurlijk domweg arrogantie zijn. Mijdam kan de schijn tegen hebben; als je als politicus eenmaal de stempel van corrupt en belangenverstrengelaar met je meedraagt blijft dat je altijd achtervolgen, ook al heeft justitie of een corruptiecommissie zijn werk gedaan. Toch is het dan bijna onvoorstelbaar dat de VVD in Haarlem met een vernieuwd voorzitterschap van "Don Enrico" instemt. Het kan natuurlijk ook zijn dat we hier te maken hebben met enorme masochisten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten