Lichaam dode Russische piloot aangekomen in Turkije

Geen categorienov 29 2015, 16:00
Het lichaam van de Russische piloot die afgelopen week werd neergehaald door Turkije is aangekomen in Turkije.

Het lichaam van de piloot is in de nacht van zaterdag op zondag overgebracht naar Turkije. Door het lichaam over te dragen aan Rusland komt Turkije tegemoet aan een verzoek van de Russische autoriteiten.

Door het neerschieten van het vliegtuig en de dood van de piloot zijn de spanningen tussen Rusland en Turkije flink toegenomen. Vladimir Poetin heeft allerlei sancties afgekondigd tegen Turkije, terwijl Erdogan zegt dat niet hij, maar Poetin verantwoordelijk is voor wat er gebeurd is.
Toch heeft het er alle schijn van dat Turkije de afgelopen 24 tot 48 uur wat water bij de wijn probeert te doen. Zo liet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken al weten dat hij in een gesprek met zijn Russische collega liet weten het erg vervelend te vinden, en zei de Turkse premier Ahmet Davutoglu dat het Turkse leger niet wist dat het een Russisch vliegtuig was toen het bevel gegeven werd om het neer te schieten. Ook president Erdogan heeft Poetin een handreiking gedaan: hij wil op 30 november een ontmoeting met hem hebben zodat ze met zijn tweeën een oplossing kunnen vinden.
Voorlopig lijkt Rusland daar weinig zin in te hebben. Poetin wil overduidelijk dat Erdogan eerst door de knieën gaat; pas als hij dat doet zal Poetin hem willen 'vergeven.' De vraag is of Erdogan dat wil doen. Zoiets ligt namelijk absoluut niet in zijn aard... en is ook in strijd met zijn publieke imago.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten