Links laat Donner maar niet met rust

Geen categorieokt 14 2011, 8:59
Een rechtsmensch als vicevoorzitter van de Raad van State? Dat kan toch niet?
Dat is blijkbaar de mening van de linkse partijen en het linkse journaille (maar ik herhaal mezelf). Ze gunnen Piet Hein Donner dan ook geen moment rust.
De minister, die erom bekend staat dat hij zelden zijn goede humeur verliest, heeft er onderhand dan ook genoeg van.
Hij voelde zich gisteren uiteindelijk gedwongen om te reageren op geruchten dat hij Herman Tjeenk Willink zal opvolgen. En dat deed hij op on-Donneriaanse wijze:

,,Ik heb nu al zo veel baarlijke nonsens gehoord over deze zaak.'' Volgens hem kletst het journaille uit zijn 'nekharen'. Minister-president Mark Rutte moest eraan te pas komen. Op verzoek van de Kamer liet die Kamervoorzitter Gerdi Verbeet melden dat ,,alle berichten over voordrachten'' donderdagavond ,,geheel niet juist'' waren.

Natuurlijk is er objectief helemaal niets aan de hand als Donner inderdaad vicevoorzitter wordt. Waarom zou dat niet mogen? Hij moet, net als ieder ander, solliciteren naar de positie; hij krijgt 'm niet zomaar in de schoot geworpen. Daarnaast is er niemand die met droge ogen kan beweren dat hij geen goede vicevoorzitter zou zijn.
Nee, het probleem is natuurlijk dat Donner rechts is. En dat mag niet: een rechtse (oud-)minister op deze plek. Links heeft dit kabinet immers de oorlog verklaard; en dan bedoel ik niet alleen het kabinet in zijn algemeenheid, maar ook een ieder die erbij betrokken is.
Links beschuldigt rechts vaak van persoonlijke aanvallen en dergelijke flauwekul, maar feitelijk speelt links het politieke spel op een veel vuilere wijze dan heel rechts bij elkaar.
Mooi dat men dit nu eens te meer bevestigt; zo kunnen we toekomstig gezeur in ieder geval gelijk in de prullenbak gooien.
Foto: Photobucket.com, door Rijksoverheid.nl.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten