Lucas Hartong over efficiënt gebruik van hulpbronnen in Europa [video]

Geen categoriemei 25 2012, 9:00
"Paradigmaverandering".
Lucas Hartong (PVV) over efficiënt gebruik van hulpbronnen in Europa:
Voorzitter, vandaag behandelen we het verslag-Gerbrandy inzake hulpbronneninefficiëntie. Collega Gerbrandy komt met prachtige woorden en volzinnen, maar zegt zoals gewoonlijk weer eens helemaal niets. Hij heeft het over een paradigmaverandering, een kringloopeconomie en wil hulpbronnenefficiëntie vanuit een levenscyclusperspectief richting een meer ambitieuze agenda duwen.
Voorzitter, geen idee welke richting meneer Gerbrandy het geheel op wil duwen, maar een ding is duidelijk: het gaat zijn milieuvrienden geld opleveren. Veel geld, en dat noemen we simpelweg politiek cliëntelisme. Hij heeft het verder over een stortplaatsbelasting, afvalhiërarchie en een Europees extern afvalbeleid, inclusief afvalacquis. Gaat Baroness Ashton straks eigenhandig in de lidstaten toezien op onze afvalverwerking? Veel gekker moet het niet worden.
Laat duidelijk zijn dat de PVV voor een verstandige omgang met grondstoffen is, maar dat is ieder weldenkend mens al lang. Daarvoor hebben we de idiote voorstellen van collega Gerbrandy niet nodig. Voorzitter, wat te doen met dit onzinnige verslag? Opeens wist ik het. De heer Gerbrandy heeft het over een streng einde-afvalfasecriterium. Welnu, dit verslag van de heer Gerbrandy gaat hieraan voldoen. Ik ga het verslag nu richting de afvalrecycling schuiven en voeg het toe aan dit cylindrisch archief. Waarvan akte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten