Mart Smeets, jodenhater?

Geen categoriedec 09 2013, 11:29
Een bestraffende Amstelveense Joodse manier van kijken.
Oké. U weet dat ik keihard ben tegen antisemieten, maar op de één of andere manier me dit nou niet meteen het beste voorbeeld van jodenhaat:

Smeets was niet te spreken over de wijze waarop de Joodse schilder Joop Rubens hem had afgebeeld. „Ik voel me hier heel onplezierig bij, de confrontatie met mezelf is niet prettig. Een onsje minder onderkin zou goed zijn. Dit is een bestraffende Amstelveense Joodse manier van kijken”, aldus Smeets.

De schilder klaagt nu dat hij echt ontzettend geraakt werd door Smeets' opmerking. "Het feit dat ik Joods ben heeft helemaal niets met het programma te maken. Het kwam zo onverwacht, dat ik perplex stond. Als hij dit eerder in het programma had gezegd, dan was ik weggelopen."
Het was een wat vreemde opmerking van Smeets, maar is het werkelijk nodig om dit maar meteen antisemitisch te noemen? Moet meneer Rubens werkelijk onmiddelijk in de slachtofferrol kruipen en medelijden krijgen van de rest van de samenleving omdat Smeets zomaar iets durfde te zeggen over zijn joods-zijn?
Smeets is een hork die zichzelf onwijs belangrijk vindt, maar dat maakt hem geen antisemiet. De man probeerde interessant te doen voor de camera; dat mislukte falikant, ja, maar om hem meteen een 'hatert!!!' te noemen?
Het is het zoveelste teken dat Nederland gek aan het worden is. Racisme, discriminatie en jodenhaat bestaan echt, maar nu wordt er achter iedere losse opmerking een haatgolf gezocht. De Mart maakt een opmerking over een 'bestraffende Amstelveeense Joodse manier van kijken,' en voila: hij moet wel een SS'er in burger zijn.
De politiekecorrectheid is hard bezig om een comeback te maken in Nederland. Na een paar jaar vrij te zijn geweest laat Jan met de Pet zich toch weer de mond snoeren door tere zieltjes die doodsbang zijn om een ander al dan niet per ongeluk te kwetsen. Zonde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten