Massale Spaanse fraude met EU-geld

Geen categorieapr 17 2014, 16:00
2 miljard euro
De doorgaans goed geïnformeerde zakenkrant El Condicional meldt dat in Spanje massale fraude is ontdekt waar minstens 2 miljard euro mee gemoeid is. Het EU-geld was bedoeld om werklozen om te scholen, maar is verdwenen in de zakken van bedrijven en vakbonden.
Controles vonden nooit plaats. Erger nog, de bedrijven en vakbonden die de subsidies hadden geclaimd, vulden valse deelnemerslijsten in, waarna het geld gewoon in eigen zak verdween. De mensen die op de lijsten stonden waren werklozen, maar hadden nooit iets over een omscholingscursus gehoord, laat staat dat ze zo'n opleiding hadden bijgewoond.

"Als de bedragen worden bevestigd gaat het om de grootste fraudezaak in de geschiedenis van Spanje".

Volgens de fiscale politie (Unidad central de Delincuencia Económica y Fiscal (UDEF)), die de zaak onderzoekt, zijn in totaal acht Andaloesische steden betrokken, maar de fraude is zó groot dat voorlopig enkel de ongeregeldheden in de stad Malaga worden onderzocht.
Ook Europa vraagt ondertussen om opheldering, want Andaloesië kreeg in de periode 2007 - 2013 bijna 3 miljard euro aan subsidies van het Europese Sociale Fonds. Vooral doorgaan met deze EU jongens, vooral doorgaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten