Nederlands Goud bij Wiskunde Olympiade

Geen categoriejul 12 2014, 16:00
Hulde!
Dit is natuurlijk fantastisch. De 17-jarige Nederlandse Michelle Sweering heeft de prestigieuze Internationale Wiskunde Olympiade gewonnen, maar ook onze jongens deden het niet slecht. De Telegraaf:

"De Nederlandse Michelle Sweering (17) is op de Internationale Wiskunde Olympiade als beste meisje van de wereld geëindigd. Ze haalde als enige meisje een gouden medaille. Ook goud was er voor Jeroen Winkel (17) en Peter Gerlagh (18). Met die drie plakken versloeg ons land alle andere West-Europese landen."

Alle zes Nederlandse deelnemers, zie foto boven, haalden een medaille, een record. Van alle West-Europese landen scoorde Nederland dus het hoogst, maar wereldwijd eindigden we op de 13e plek. De eerste plaats was voor, hoe kan het ook anders, China. De overige drie plaatsen gingen succesievelijk naar de VS, Taiwan en Japan.
Het is overigens niet de eerste keer dat Sweering een medaille haalt. In 2012 won ze ook al een bronzen plak bij de internationale wiskunde-olympiade voor meisjes in Cambridge. In april won Sweering op de derde European Girls’ Mathematical Olympiad in Antalya, Turkijke, ook al goud. Nooit eerder won een Nederlandse deelneemster goud bij deze prestigieuze wedstrijd. Sweering zit in de laatste klas van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten