Meisje van 15 geronseld voor jihad in Syrië

Geen categoriejun 28 2014, 21:00
Vrede.

De 15-jarige Moezdalifa uit Hilversum is geronseld voor de jihad in Syrië. Dat meldt de Gooi- en Eemlander. Het meisje wilde er trouwen en als 'goede moslima' meedoen in de strijd, meldt directeur Erna van Dijk van de Gooise Praktijkschool, waar Moezdalifa leerling is. Het meisje verdween vorige week zaterdag. Ze liet thuis een briefje achter met de strekking 'ik ga naar Syrië', vertelt Van Dijk. Het lukte de politie haar zondag te onderscheppen op de luchthaven van Düsseldorf.

Het kan niet anders dan dat haar ouders de autoriteiten hebben ingeschakeld op het moment dat ze haar brief vonden. Anders was men haar namelijk nooit zo snel op het spoor gekomen.
Gelukkig maar, natuurlijk. Een 15-jarige meisje hoort braaf naar school te gaan en zich voor te bereiden op een mooie toekomst, niet op een oorlog en een bruiloft met een jihadist die voor de hobby tientallen onschuldige burgers afslacht.
Het is nu natuurlijk wel de vraag wat er met haar moet gebeuren? Wordt ze gezien als een aspirant terrorist? Zo ja, wat betekent dat voor haar vrijheid? Vastzetten? Hoe lang? Je weet wat je te doen staat met jongeren die naar Syrië afreizen om te vechten, maar zij wilde alleen 'trouwen' met zo'n psychopatische moordenaar. Maakt dat haar minder schuldig?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten